+32 485 56 67 83
Vitrages, wave gordijn, waves gordijn, golfbandgordijn

Wave gordijnen
Hoe krijg je perfecte plooien in je ramen?

Bent u op zoek naar een bedrijf dat vitrages of wave gordijnen voor u naait, dan bent u bij ons aan het juiste adres. We naaien deze gordijnen op maat en op deze pagina kom je er alles over te weten.

Wave gordijnen
Hoe krijg je perfecte plooien in je ramen?

Bent u op zoek naar een bedrijf dat vitrages of wave gordijnen voor u naait, dan bent u bij ons aan het juiste adres. We naaien deze gordijnen op maat en op deze pagina kom je er alles over te weten.

Vitrages, wave gordijn, waves gordijn, golfbandgordijn

Twee soorten golven ophanging

Met afstandhouders in rollen
In de meeste webwinkels met raamdecoratie is slechts één golven systeem verkrijgbaar, waarbij speciale rollen gebruikt worden die op verschillende afstanden met een touwtje aan elkaar verbonden zijn en zorgen voor perfecte wave gordijnen. Als we de decoraties erop schikken, rollen ze mooi en zonder dat elke vouw van de stof en de haak perfect gelijk is. Het enige nadeel is dat het niet op alle soorten rails (geleiders) past. Daarom moeten we elke keer controleren wat er aan uw plafond of wand is gemonteerd. Indien nodig kiezen we iets passends.

Met afstanden in tape
Het op de tape geplaatste golfsysteem is beslist een minder veeleisende en universele oplossing. Het werkt op dezelfde manier als andere rimpel tapes, maar in plaats van de standaard plooien, creëert het brede en gelijkmatige golven. Hiermee kunnen dergelijke gordijnen aan elk systeem met een geleider worden opgehangen, het is voldoende als er rollen of schuiven met veiligheidsspelden in zitten.

Was gordijnen en vitrages met hangende golven

Gordijnen met golven ophanging wassen is waarschijnlijk het eenvoudigste van alle soorten gordijnophanging. Zeker als het een systeem is met rol afstandhouders. Dan is het onderhoud van de gordijnen beperkt tot ze uit het systeem te halen en in de wasmachine te steken. Ze vereisen geen spelden, speciale oplossing of enig "creatief werk". Ze zijn als een eenvoudig stuk stof met een tape aan de bovenkant genaaid. In het geval van een systeem waarbij de vorming van golven wordt veroorzaakt door de tape zelf, hoeft u alleen het touwtje los te maken om de plooien los te maken en terug vast te zetten voor het wassen (zodat het niet door de hele wasmachine vliegt). Na het wassen moet je ze natuurlijk wel plooien zoals ze in het begin geplooid waren. Het is echter zeer eenvoudig. Wat betreft wassen in de wasmachine, het is altijd het beste om de laagste temperatuur te selecteren en vloeistoffen te gebruiken die bedoeld zijn voor het wassen van gordijnen. Vooral bij zeer brede en hoge gordijnen en wave gordijnen kunt u het onderhoud het gemakkelijkst overlaten aan specialisten. Wij hebben zelf een volledig ecologische service voor het wassen van de decoraties van onze klanten. U bestelt de schoonmaak, wij maken ze schoon en brengen u lekker geurende decoraties terug, hangen ze op en persen ze. En dit alles met veilige middelen voor mens en milieu.

Neem contact met ons op:

Telefoonnummer mobiel: +32 485 56 67 83

Hoe vitrages en wave gordijnen opmeten

Wanneer u wave gordijnen bij ons bestelt, zonder afmetingen, montagerails enzovoort, dan is nauwkeurige maatvoering de sleutel. Dit is vooral belangrijk voor het golfsysteem, omdat er geen mogelijkheid is om de hoogte van de opgehangen gordijnen aan te passen, zoals bij het flex systeem. Om je vitrages of wave gordijnen perfect te naaien, hebben we twee maten nodig:

Hier is het belangrijk om op verschillende plaatsen te meten. Het komt heel vaak voor dat de hoogte 1,5-2 cm verschilt over een lengte van 3 m. Om nog maar te zwijgen over de ideale afmetingen voor montage van gordijnroedes aan de muur door minder ervaren monteurs.

De lengte van de gordijnroede / rails.

Hoe de gordijnroede en het golfsysteem te benaderen?

Hoogte vanaf de onderkant van de rail tot de vloer:

Als er een gordijn aan je muur of plafond hangt, dan moeten we precies weten hoe het eruit ziet voor beide soorten golf ophangingen. Standaard krijg je rollen met afstanden, die je in de geleider kunt zetten voordat je de wave gordijnen ophangt. Anders, als de decoraties op een minder gebruikelijk systeem moeten hangen, zullen we ze op een systeem naaien met afstandhouders in de tape. Het enige wat u hoeft te doen is de gordijnen of vitrages vast te pinnen aan de rollen in de rail volgens onze instructies. (als je niets hebt om aan te bevestigen, passen we het aan en sturen we je rollen / geleiders met veiligheidsspelden)

Voor welke interieurs lichtdoorlatende gordijnen en gordijnen met perfecte golven?

Heel vaak vertellen klanten ons op een werkvergadering dat ze van wave gordijnen houden of vitrages die in perfect gelijkmatige golven zijn gerangschikt. En die willen ze dan ook echt hebben. Maar om decoraties een WoW-effect te laten geven, moeten ze niet alleen perfect worden genaaid met geweldige stoffen, maar ze moeten ook een geheel vormen met de kamer. Eén van de elementen die bepalen of de decoraties in het charter van de kamer passen, is hoe wij ze zien. Hier is een voorbeeld dat letterlijk uit de vergadering is genomen. De eigenares van een huis ingericht in een boho-stijl, d.w.z. met linnen, touwtjes en felle kleuren, vroeg om haar gordijnen en vitrages op een golfband te naaien. Dit hebben we natuurlijk geadviseerd om een veel voorkomende fout in deze stijl te voorkomen. Hier zullen flexen het beste werken, omdat ze gordijnen of vitrages in “perfect gelijkmatige plooien” kunnen leggen die de indruk wekken dat ze heel licht bevestigt zijn op de gordijnen.

Voor welke interieurs zijn gordijnen met golven geschikt?

Bij het creëren van moderne interieurs kiezen onze klanten meestal voor eenvoudige, verfijnde vormen. Bij wave gordijnen en vitrages kan dat worden verwezenlijkt door ze op een golfband te naaien. Ze zijn geplooid in perfect gelijkmatige golven en passen perfect bij eenvoudige, moderne meubels. De Scandinavische stijl is meestal een zeer goede keuze als het over modern gaat. Versieringen die in het golfsysteem zijn genaaid, maar gemaakt van stoffen met een natuurlijker karakter, zoals linnen lokk (linnenimitatie), zien er erg goed uit bij houten balen met ingetogen, Scandinavische vormen.

Welke gordijnroede voor wave gordijnen en vitrages op een golftape?

Wave gordijnen en vitrages in het golfsysteem hebben enkele beperkingen met betrekking tot waar we ze aan hangen. Net als bij flex haken of tapes met haken, speelde dit geen grote rol omdat er voor elk een slimme manier van ophangen is. Bij wave gordijnen heeft u telkens een gordijnroede met railgeleiding nodig. Het kan zowel een elektrische gordijnrail of ks rail zijn, maar ook een staaf gordijnrail met een “groef” voor schuiven of rollen. Het maakt niet uit of je wave gordijnrail aan de muur of het plafond wordt bevestigd. Dit komt omdat dergelijke gordijnen perfect gelijk zijn. Er zijn speciale rollen met afstandhouders nodig. En om dergelijke rollen te laten bewegen, is een geleider nodig.