+32 485 56 67 83
Witte KS-rail, montage kS-rail, dubbele KS-rail

Gordijnrails Op Maat
Wat is de moeite waard om erover te weten?

Gordijnrails Op Maat is al jaren de meest populaire oplossing voor handmatige raamdecoratiesystemen. Het dankt zijn populariteit aan verschillende functies. Wat? Je komt het zo te weten.

Gordijnrails Op Maat
Wat is de moeite waard om erover te weten?

Gordijnrails Op Maat is al jaren de meest populaire oplossing voor handmatige raamdecoratiesystemen. Het dankt zijn populariteit aan verschillende functies. Wat? Je komt het zo te weten.

Witte KS-rail, montage kS-rail, dubbele KS-rail

Kenmerken van de op maat gemaakte Ks Rail - wat maakt het verschil?

De ks rail op maat is een aluminium rail. Dankzij de lichtgewicht aluminium constructie is het eenvoudig te monteren. Hij is niet zwaar, dus zelfs 5 meter lange rails optillen is geen grote uitdaging. Dit maakt het ook makkelijker bij het monteren van de rail aan het plafond. Een relatief klein aantal gaten dat geboord moet worden zorgt voor een snelle en efficiënte montage.

De ks rail op maat dient gepoedercoat te worden. Waarom? Poedercoaten is het spuiten van elektrostatisch geladen verfdeeltjes die spontaan worden aangetrokken door het railoppervlak. Een dergelijke verflaag voorkomt de vorming van verf klonten zodat de haken en schuiven die in de rail bewegen - geen weerstand ondervinden.

De ks rail kan ook gebogen worden. Dit dekt behoeften zoals boogramen. Speciale buigmachines drukken de rail niet samen, maar rekken hem gewoon uit. Daardoor verliest de rail zijn speling niet op het buigpunt. Het gebruik van een rail op een boograam vereist het verzamelen van nauwkeurige lasermetingen. Daarom is deze oplossing een beetje problematischer - maar zeer effectief.

Neem contact met ons op:

Telefoonnummer Mobiel: +32 485 56 67 83

Skates of slides voor Ks rails? Of misschien Flex?

Geleiders zijn makkelijk te monteren en te demonteren. De rollen glijden echter gemakkelijker. Kwestie van kiezen waar we het meest om geven.

De schuiven maken wat meer geluid, maar ze zijn betrouwbaarder in die zin dat ze geen bewegende delen hebben die kunnen vastlopen.

De skates zijn wat ingewikkelder qua constructie, maar hierdoor winnen ze aan functionaliteit.

Hoe gordijnen voorbereiden om aan een op maat gemaakte Ks-rail te hangen?

Gordijnen moeten eerst worden opgevouwen. Door een dikkere laag stof kunnen de haken steviger worden bevestigd.

Haken worden om de 10 cm genaaid. Het hangt er natuurlijk van af welk effect we willen bereiken, maar dit gaat over de standaardprocedure.

De ks rail geeft veel vrijheid bij het bevestigen van de haken, zodat we de afstand niet in de gaten hoeven te houden.

Hoe worden de gordijnen opgehangen aan de op maat gemaakte Ks rail?

Afhankelijk van welke oplossing we kiezen - geleiders of rollen - hoeven we ons geen zorgen te maken over hun ophanging.

Wat belangrijker is, is wat voor soort ophanging we zullen gebruiken. Standaard worden haken gebruikt.

De ks rail op maat is een geweldige oplossing om praktische, budgettaire en functionele redenen.

Installatie van de Ks-rails op maat

KS gordijnrails op maat monteren we met behulp van zogenaamde clicks. Dit zijn vrij dikke platen, gebogen in een ergonomische vorm die het gemakkelijker maakt om de rail te bevestigen, terwijl ze zeer stevig tegen het plafond worden gehouden. Maak je ook geen zorgen over deze schijnbaar delicate grepen die veel zullen kosten.

Standaard worden de handgrepen voor de ks-rail om de 65 cm aan het verlaagde plafond van gipskarton vastgeschroefd. Op beton kan het oplopen tot 80! Dus voor een raam van 4 m lang zijn vijf handgrepen = vijf gaten voldoende. Dus na het gebruik van een boormachine met een stofzuiger, hoef je niet eens schoon te maken.

Hoe zien de KS-rails eruit aan het plafond?

Hoe ze eruit zullen zien aan uw plafond wanneer ze op ks-rails worden gemonteerd, hangt af van hoe de plaats voor gordijnrails van tevoren wordt voorbereid. Hier zijn de drie meest populaire oplossingen voor u:

Ks gordijnrails tot aan het "kale plafond”

Eerst de minst veeleisende optie, d.w.z. de rails rechtstreeks op het plafond vlak monteren. Meestal gebruiken we deze optie wanneer alles in het appartement al klaar is. Maar vrijwel altijd zijn de nissen en roosters, die we hieronder hebben beschreven, het meest effectief. We leggen alvast uit waarom.


Ks-rails geïnstalleerd in het midden van de plafonduitsparing
Het creëren van een speciale uitsparing waarin we de rails monteren is een oplossing die de laatste decennia steeds populairder wordt. Het dankt zijn populariteit aan het feit dat gordijnen op maat en lichtdoorlatende gordijnen die op deze manier zijn opgehangen er buitengewoon effectief uitzien. Het is alsof ze als een waterval uit het plafond komen.

Ks-rails verborgen achter een polystyreen- of materiaalmasker
Een sneller alternatief voor plafond uitsparingen zijn roosters van polystyreen of textiel. Deze oplossing is zoveel eenvoudiger als er tijdens de renovatie niet is nagedacht over het aanpassen van het plafond aan de nis om tegelijkertijd de gordijnroede effectief te kunnen verbergen. Dan kunnen we tegen lage kosten, ongeveer PLN 700 (afdekkap + montage en schilderen) voor een raam van 4 m, een goed gemaakt afdekraam installeren dat net zo effectief is als een uitsparing. Hetzelfde geldt voor de stofomslag. Meestal naaien we die van dezelfde stof als van de gordijnen op maat. Op het eerste gezicht versmelten hierdoor de gordijnen met de stofomslag.