+32 485 56 67 83
Gordijnroede met schuine stand, gordijnroede met schuin raam. Hoe monteer ik een gordijnroede op de schuine zijde

Gordijnen op hellingen
Hoe ze correct op te hangen?

Schuine gordijnen kunnen op verschillende manieren worden geïnstalleerd. Het hangt allemaal af van de indeling van de ramen en hoe deze de helderheid van de kamer beïnvloeden. Het punt is dat de ramen soms te klein zijn om de gordijnen in het midden op te hangen - dat neemt te veel daglicht weg. Hoe moeten we dan beslissen welke methode, of liever welke locatie, we moeten gebruiken om de gordijnen op de hellingen er fraai uit te laten zien?

Gordijnen op hellingen
Hoe ze correct op te hangen?

Schuine gordijnen kunnen op verschillende manieren worden geïnstalleerd. Het hangt allemaal af van de indeling van de ramen en hoe deze de helderheid van de kamer beïnvloeden. Het punt is dat de ramen soms te klein zijn om de gordijnen in het midden op te hangen – dat neemt te veel daglicht weg. Hoe moeten we dan beslissen welke methode, of liever welke locatie, we moeten gebruiken om de gordijnen op de hellingen er fraai uit te laten zien?

Gordijnroede met schuine stand, gordijnroede met schuin raam. Hoe monteer ik een gordijnroede op de schuine zijde
Naar de hoge kant | Binnen

De twee populairste manieren om een ​​gordijn schuin op te hangen

De meest gebruikte en de meest effectieve manier om een gordijn schuin op te hangen is de manier "naar de hogere kant". Wat betekent dit juist? We hangen de gordijnen aan de bovenrand van de bovenste helling. Het heeft een verbluffend effect en is tegelijkertijd functioneel. Het gordijn rust na het schuiven niet op de vloer en verzamelt dus geen stof en kreukt niet. Het is een oplossing die we aanbevelen waar functionaliteit het belangrijkste aspect is.

De tweede meest populaire methode om een gordijn schuin op te hangen is "binnen". Het idee is om de gordijnen in het midden van de gordijnroede te "parkeren". Het is een esthetische en goede oplossing als we een dubbele helling hebben, maar niet overal zal het esthetische voordeel de esthetiek van wat we buiten het raam hebben, kunnen overtreffen. Dit was het geval bij ons project in de Tri-City - het uitzicht op de prachtige tuin zou met meer dan een meter worden verminderd, wat een negatief effect zou hebben op het interieurontwerp.

Op de onderste bovenrand van de gordijnroede

Er is ook een derde, niet erg populaire oplossing, namelijk gordijnen "aan de onderkant van de bovenste gordijnroede" ophangen. Er zijn maar weinig gevallen waarin het de moeite waard is om voor deze oplossing te kiezen, maar dit kan worden beïnvloed door bijvoorbeeld interieurontwerp.

Bij het uitvoeren van een speciale bestelling, zoals diegene die we met u delen in de vorm van foto's en video's, werken we in alle rust en met de nodige professionaliteit. De ervaring die we hebben opgebouwd met het werken aan niet-standaard projecten is van onschatbare waarde.

Als u een niet-standaard raam heeft en u weet niet welke oplossing voor u de beste is, bel ons dan en maak een afspraak. Wij adviseren u over elke kwestie: van de keuze van de stof tot de technische parameters van de elektrische gordijnroede op hellingen. Ons aanbod omvat veel decoratieve elementen en ons creatief team van ontwerpers staat garant voor de hoogste kwaliteit en een in het oog springend eindresultaat.

Onze normen

Hoe werken wij?

Omdat al enkele jaren de populariteit van schuine ramen toeneemt, samen met de groeiende populariteit van het bouwen van huizen met niet-standaard vormen, hebben we hiervoor een speciaal ontworpen oplossing voorbereid. Om ervoor te zorgen dat uw decoraties jarenlang 100% storingsvrij zijn, installeren we onze gordijnroeden volledig op de hellingen en naaien we de gordijnen aangepast aan de hellingshoek. Door tientallen van dergelijke ramen te decoreren hebben we ervaring opgedaan waardoor we op verschillende plekken de mooiste decoraties kunnen maken.
Gordijnen op hellingen
Gordijnen op hellingen
Gordijnen op hellingen

Waar kun je op rekenen als je bij ons bedrijf werkt?

6 sterke kwaliteiten waarmee we de concurrentie voor blijven:

Geweldige klantenservice

We zijn altijd binnen handbereik.

Ervaring in speciale taken

Er zijn geen te grote taken

360° ondersteuning

Bedrading, installatie en configuratie van systemen voor schuine ramen

Offerte binnen de 24-uur

We zullen de decoraties voor uw ramen zo snel mogelijk evalueren

Technisch advies

We adviseren u over wat en in welke vorm u een offerte moet aanvragen

Kantoor (Toonzaal)

Kom gerust langs en kies uit duizenden stoffen

Neem contact met ons op:

+32 485 56 67 83

Welke gordijnroede moet ik kiezen?

We moeten de gordijnroede met schuine stand zorgvuldig kiezen - ongeacht of we gordijnen of gordijnen met schuine kanten ophangen. Niet alle zolder gordijnroedes zullen werken. Daarom hebben we deze gids opgesteld - om alle twijfels weg te nemen. Vaak is zo'n raam best moeilijk te versieren, maar er zijn natuurlijk wel manieren om het goed doen. De oplossing die we bijvoorbeeld gebruiken is vaak gewoon een plafondrail, waardoor we bewegingsruimte hebben. Enerzijds kunnen we het op maat snijden, anderzijds kunnen de gemonteerde "kikkers" aan de bovenkant worden vergrendeld, waardoor de gordijnen of vitrage vrij en goed kunnen worden vastgehouden. Maar wat als we het gordijn willen kunnen verplaatsen?

Dan zeggen we resoluut - "elektrische gordijnrail". Deze oplossing heeft veel functies die een probleemloze manipulatie van gordijnen en vitrage mogelijk maken. De mogelijkheid om bijvoorbeeld een smartphone te bedienen is vooral handig als het raam hoog is. Het gebruik van een elektrische gordijnroede lost veel problemen op, maar heeft ook nadelen. Dit is een iets duurdere oplossing. De extra decoratieve en functionele waarden zijn de hogere kostprijs meer dan waard. Zoekt u een ​​goede oplossing voor bijvoorbeeld schuine gordijnroeden, overweeg dan de elektrische uitvoering.

Schuine Gordijnen - Prijs?

De prijs van deze oplossing verschilt niet veel van de prijs van een gewone elektrische gordijnroede van deze lengte. Installatie is onmerkbaar duurder omdat er meer bevestigingsmiddelen nodig zijn om de belasting goed te verdelen, maar er is een cosmetische reden. De gordijnen zelf zijn ongeveer 30% duurder. Het diagonaal naaien van gordijnen brengt veel materiaalverlies met zich mee, daarom is de prijs hoger. Deze oplossing, hoewel effectief, is uiteindelijk niet zo duur als het lijkt.

Welke stoffen voor gordijnen met schuine kanten?

Allereerst vallen ze soepel. Omdat we vaak de oplossing gebruiken die op de foto’s wordt getoond. Vaak is, wat achter het schuine raam verborgen zit, zo mooi dat we het niet willen afdekken. Als je al een oplossing van dit type hebt gekozen, weet dan dat je er zeker verliefd op zult worden! De sfeer die gecreëerd wordt door de schuine gordijnen is geweldig. U kunt de stoffen in onze catalogus bekijken door op deze link te klikken. Selecteer het filter voor het juiste type gordijnen.

Of alleen schuine ramen?

Toevallig werken we steeds vaker met verschillende vormen van ramen en gordijnroedes voor schuine ramen. We hebben al te maken gehad met ronde, driehoekige en elliptische vormen. We hebben het vertrouwen van onze klanten niet teleurgesteld en in elk van deze gevallen hebben we smaakvolle oplossingen gevonden die een lust voor het oog zijn. We behandelen elke speciale taak met de nodige ernst, maar ook met een vleugje vindingrijkheid. We kunnen verschillende mogelijkheden visualiseren.