+32 485 56 67 83
Haakgordijnen, Flex Gordijnrail, Wat Is Flex?

Alles Over
Geplooide Gordijnen

Geplooide gordijnen winnen al een jaar of tien gestaag aan populariteit. Ze zijn momenteel de meest functionele en super effectieve manier om decoraties op te hangen. Ze zijn ook onze favoriet, dus daarover vertellen we je alles op deze webpagina. Van de eigenschappen tot de manier waarop we ze monteren. Je leert eveneens welke mogelijkheden ze jou als gebruiker geven.

Alles Over
Geplooide Gordijnen

Geplooide gordijnen winnen al een jaar of tien gestaag aan populariteit. Ze zijn momenteel de meest functionele en super effectieve manier om decoraties op te hangen. Ze zijn ook onze favoriet, dus daarover vertellen we je alles op deze webpagina. Van de eigenschappen tot de manier waarop we ze monteren. Je leert eveneens welke mogelijkheden ze jou als gebruiker geven.

Haakgordijnen, Flex Gordijnrail, Wat Is Flex?

Welke stijlen van flexen innaaien hebben we ter beschikking voor geplooide gordijnen?

Als je besluit om je geplooide gordijnen te laten naaien in onze studio, zullen we je veel naai opties laten zien tijden onze bijeenkomst. Het hangt er bijvoorbeeld van af hoe de stof op het raam past en hoe het bovenste deel van de decoratie eruit zal zien. We beschrijven al deze mogelijkheden in de onderstaande paragraaf.

Geïsoleerd Golvend

Wanneer onze gordijnen ...

Omdat onze geplooide gordijnen worden opgehangen aan de haken van de gordijnrails in de nis of achter het maskering frame, speelt het uiterlijk van het bovenste deel niet zo’n belangrijke rol. Daarom is dit type schorsing het minst ingrijpend. Het wordt vrijwel altijd gebruikt in hotels waar de eenvoud van decoratie erg belangrijk is bij frequent onderhoud.

Dubbel golvend

De meest populaire opstelling van de stof ...

…  is een dubbele golving op flex. Deze delicate, maar toch decoratieve opstelling is een universele optie voor elk type gordijnrails installatie. Als onze rails “op het kale” plafond zijn aangebracht, dan zien geplooide gordijnen op zo’n manier zijn gemaakt er heel elegant uit. Als we echter voor een uitsparing kiezen, vormen de gordijnen gewoon dubbele golven aan de onderkant.

Drievoudig golvend

Volgens ons zeker...

… de meest decoratieve methode die kan worden gebruikt om buigingen te rangschikken, is drievoudig zwaaien. Deze optie is zo decoratief dat onze klanten kiezen voor gordijnen die op deze manier zijn genaaid, voornamelijk voor klassieke interieurs. Het is ook een echte stof verslinder, dus we hoeven ons geen zorgen te maken over genoeg golving.

Op het "mes"

Mes methode ...

… lijkt erg op een enkele golvende haak, maar is iets “nobeler”. Als we nobel zeggen, bedoelen we dat we hier veel meer stoffen hebben en dat de palen waaruit de buigingen bestaan, ​​veel dikker zijn.

Voor het "Glas"

Eén van de meest decoratieve ...

… methoden om gordijnen aan haken te naaien, is “per glas”. De naam komt simpelweg van de vorm van de stof. Om een ​​dergelijk effect te bereiken, volstaat het om thermische haken te vormen die zijn vastgenaaid met een dubbele golfmethode.

Op de "Piramide"

De methode voor de piramide is ...

… een andere manier om de gordijnen op dubbel gegolfde haken te hangen. In dit geval creëren de vouwen van de stof, waarin de haken zijn verborgen, herhaalbare kegels, omdat ze in het bovenste gedeelte zijn genaaid.

"Met een invoeging"

Voor opvallende decoraties ...

… Aan de bovenkant van het gordijn kunnen de plooien niet verdwijnen in de uniforme kleur van het gordijn. Om ze te onderscheiden, tussen de dubbele golvingen, naaien we een speciaal verstevigd inzetstuk. Het lijkt misschien gewoon een string, maar dat is niet helemaal zo. Vrijwel elke stof die in het oog springt en mooi opgaat in de rest van de op maat gemaakte gordijnen, is verantwoordelijk voor de kleur van het inzetstuk. Het touwtje wordt in het midden van de vouw geplaatst als vulling voor volume.

Neem contact met ons op:

Tel. mobiel +32 485 56 67 83

Functionaliteit van flex haken bij geplooide gordijnen


De lengte van de geplooide gordijnen exact afstemmen.

Het komt vaak voor dat het oppervlak voor het ophangen van gordijnen niet perfect egaal is. Soms is er op een paar meter zelfs 2-3 cm afwijking. Het gebruik van de gordijnen op elke methode die geen fijne aanpassingen toestaat, zou tijdrovende aanpassingen en veel trial-and-error-correcties betekenen. Gordijnen naaien op flexhaken is daarom zeker de beste optie. Zelfs als ons plafond een paar centimeter afwijkt , kunnen we de hoogte van de gordijnen nog perfect ter plaatse aanpassen. Het is ook erg handig wanneer onze decoraties na het wassen een beetje uitrekken en van lengte veranderen, bijvoorbeeld met 1 cm. Zonder regulering zou het er op de vloer minder aantrekkelijk uitzien, hier laten de haken ons toe om het in een paar minuten te compenseren.

Gemakkelijker wassen

Iedereen die ooit gordijnen heeft gewassen die op een soort tape zijn genaaid, weet hoe lang het duurt om na het wassen haken, kreukels, enz. terug te rijgen. Erger nog, het is niet meer zo makkelijk als toen de versieringen nog nieuw waren. Het gebruik van gordijnen op de hielen lost het hele probleem op. Beweegbare haken zijn zeer snel en gemakkelijk uit te rekken. We hoeven alleen maar een foto te maken van de tand waarop het was geblokkeerd en alle haken in de doos te bewaren. Later, na het wassen, kunnen we ze terug inbrengen en ophangen.

Elke perfecte bijeenkomst

Een zeer belangrijk voordeel bij het kiezen van de tapes waarmee we effectieve decoraties op uw ramen kunnen maken. Zoals in elke andere branche kan een specialist met geschikte tools het beste effect creëren. Buigen zijn zo'n hulpmiddel. Door geplooide gordijnen met deze haken op te hangen, kunnen we niet alleen de ruches perfect aanpassen, maar ook de vorm van de plooien die ontstaan. Dit bereiken we door de afstand tussen de afzonderlijke haken aan te passen. Gemiddeld is het 10 cm. Om volumineuze vouwen te krijgen, neemt de afstand toe en bij meer vouwen neemt de afstand af.

Welke gordijnroede gebruiken voor geplooide gordijnen aan haken?

Omdat flex haken ontworpen zijn voor gebruik in hotels, zien ze er het meest efficiënt uit op gordijnrails die in deze gebouwen worden gebruikt. We bedoelen specifiek ks rails en elektrische gordijnrails. Ze zijn te vinden in elk degelijk hotel. In dergelijke gevallen worden uitsparingen of maskering frames meestal voorbereid voor gordijnrails. Hoewel de flex haken aan de bovenkant er erg mooi uitzien, hebben de geplooide gordijnen het beste effect wanneer hun gordijnroede en bovendeel "verborgen” zit in het plafond. Het effect van de gordijnen die uit het plafond stromen is gewoon oogverblindend. Daarbovenop kunnen we de gordijnen op elk moment snel en gemakkelijk verwijderen.

Hoe afmetingen downloaden voor gordijnen op Flex Haken?

Een groot aantal van onze klanten vraagt ​​om decoraties voor gordijnroedes die al aan het plafond hangen. Hiervoor geeft u ons meestal de exacte afmetingen door, en na het gezamenlijk kiezen van de stoffen gaan we gelijk aan de slag. Dat is de basis voor een exacte uitvoering. Zoals altijd zijn we geïnteresseerd in de lengte van de gordijnroede en de afmetingen van de gordijnroede tot de vloer, maar met een kleine wijziging. Om de gordijnen op de hielen te hangen, hebben we rollen of schuiven met oogjes nodig, waarnaar we verwijzen zoals gewoonlijk. Dus als u de hoogte van de gordijnen meet, hebben we een meting nodig vanaf de onderkant, aan binnenrand van het oog. Dit is waar de haak uiteindelijk wordt in bevestigd.

Neem contact met ons op:

Tel. mobiel +32 485 56 67 83

Fleksy als oplossing voor dikke gordijnen

Dankzij de functionaliteit is Fleksy niet alleen een handig onderhouds hulpmiddel geworden, maar ook de enige juiste keuze in het geval van zware geplooide gordijnen. Als ze op een plooiband zijn genaaid, is het ophangen een complete kwelling. Bovendien buigen de kleine plastic haakjes die erin worden gebruikt alle kanten op en vallen eruit. Het naaien van zo'n gordijn aan flex haken bleek een schot in de roos.