+32 485 56 67 83

Vouwgordijnen voor de keuken, vouwgordijnen voor de woonkamer, vouwgordijnen voor vitrages, exclusieve vouwgordijnen

Wij naaien vouwgordijnen
Op locatie in Hasselt en in heel België

Vouwgordijnen op maat zijn (naar onze mening) een decoratieve topper. Ze floreren al eeuwen door hun eenvoudige vorm. Ze zien eruit alsof ze door de natuur zijn gemaakt. Hun schoonheid is het resultaat van duizenden jaren evolutie. Voor ons zijn ze overal bruikbaar waar er een duidelijke behoefte is om het karakter van de ruimte te benadrukken.

Wij naaien vouwgordijnen
Op locatie in Hasselt en in heel België

Vouwgordijnen op maat zijn (naar onze mening) een decoratieve topper. Ze floreren al eeuwen door hun eenvoudige vorm. Ze zien eruit alsof ze door de natuur zijn gemaakt. Hun schoonheid is het resultaat van duizenden jaren evolutie. Voor ons zijn ze overal bruikbaar waar er een duidelijke behoefte is om het karakter van de ruimte te benadrukken.

Vouwgordijnen voor de keuken, vouwgordijnen voor de woonkamer, vouwgordijnen voor vitrages, exclusieve vouwgordijnen

Vouwgordijnen - hoe zijn ze gemaakt en wat is onze eigen benadering?

Het is duidelijk dat vouwgordijnen een lange weg hebben afgelegd van hun debuut in de oudheid tot de manier waarop ze zich vandaag de dag presenteren. Hoewel hun charme en karakter onveranderd bleven, heeft de structuur een specifieke evolutie ondergaan samen met de ontwikkeling van de technologie. In de manuele versie domineren vouwgordijnen nog steeds in termen van hun ongewone esthetiek. Om er echter het maximale uit te halen, heb je ervaring en een bijzondere aanpak nodig.

De stoffen die beschikbaar zijn in onze naaikamer zijn een geselecteerde collectie uit duizenden patronen en soorten. Al 30 jaar lang streven we er voortdurend naar om een ​​topproduct aan te bieden, ook voor mensen met een minder grote portemonnee. We willen vouwgordijnen die met veel zorg en aandacht zijn gemaakt om ramen in heel België en daarbuiten te versieren. Daarom hebben we besloten om ons bedrijf uit te breiden naar particuliere klanten. Waar gaat het ons allemaal om bij het maken van geweldige vouwgordijnen?

We willen dat onze hoogwaardige vouwgordijnen niet alleen naar de beste hotels gaan, maar ook naar huishoudens, mensen die waarde hechten aan schoonheid en harmonie. Goed gekozen stoffen waarvan we jaloezieën naaien, zijn een garantie voor succes. Natuurlijk zijn de mechanismen van jaloezieën goed doordachte constructies. Ze werken heel licht, ze zijn bestand tegen beschadigingen en er zijn zelden problemen mee. We hebben alle juiste technieken gebruikt voor de productie. En we mogen zeggen dat het effect oogverblindend is.

Neem contact met ons op:

Telefoonnummer mobiel: +32 485 56 67 83

Herhaalbaarheid van patronen op jaloezieën en gordijnen door het hele huis ...

Geheimen van de montage van vouwgordijnen ...

De beschikbare soorten installaties van vouwgordijnen geven ons vrijheid omtrent plaatsing met de gewenste parameters. De montage aan het raamkozijn is niet-invasief. Hierdoor behouden de ramen hun garantie. Hetzelfde geldt voor plafond- en wandmontage. Welk type installatie u kiest, is alleen een kwestie van overwegen hoe het raam eruit zal zien na het installeren van de vouwgordijnen - het is een kwestie van individuele voorkeuren. Elk venster heeft verschillende oplossingen, locatie en structuur. Om op elke manier te passen, kunnen vouwgordijnen op vier verschillende manieren worden geïnstalleerd. Dit zijn :

Plafondmontage

Het monteren van vouwgordijnen aan het plafond is verreweg de meest populaire praktijk. Het is echter niet perfect voor elk raam. Bepalend is de afstand tussen het raam en het plafond. Het is het beste als dit 25-50 cm is. Boven deze waarde zou het rolgordijn meer de muur bedekken dan het raam en zouden de verhoudingen niet mooi ogen. Ook zou het rolluik dan niet over het raam klappen en moeilijk openen. Tenzij we het anders doen.

Wij Naaien Vouwgordijnen

Wandmontage

Vouwgordijnen worden meestal aan de muur gemonteerd wanneer de ruimte tussen het raam en het plafond meer dan 50 cm is. Om mooie en praktische jaloezieën te maken, schroeven we ze ongeveer 20-30 cm erboven. Muurbeugels worden vaak gebruikt om jaloezieën aan het plafond te monteren. We plaatsen ze op deze manier als de plafondconstructie net boven het raam het niet toelaat om ze hieraan op te hangen.

Montage op een raamkozijn

In het algemeen zijn vouwgordijnen voor een raam een ​​oplossing die we gebruiken wanneer het om de één of andere reden onmogelijk is om de jaloezie aan de muur of het plafond te bevestigen. Of het nu gaat om een ​​uitgang raam naar het terras of een smal raam in de badkamer, dankzij deze montage kunnen we vrijwel elk raam op een "oninteressante" plek verduisteren en decoreren. Voor elk type raam zijn universele beugels beschikbaar, die de installatie overal mogelijk maken en vergemakkelijken.

Wij Naaien Vouwgordijnen

Vouwgordijnen gemonteerd op een gordijnroede

Een andere praktijk is het ophangen van vouwgordijnen aan buisvormige gordijnrails. We kunnen dit op twee manieren doen. Bekend om gordijnen en draperieën - op "bretels" of een tunnelband. Rolgordijnen hangen zo. Trek ze aan tot op de bodemhoogte en bind ze aan een gordijnroede. Dit heeft wel één nadeel. De jaloezieën kunnen op geen enkel moment worden neergelaten of opgetrokken. Daarom kiezen onze klanten ze het vaakst voor bijvoorbeeld ramen naast de trap.

Hoe worden vouwgordijnen gemaakt?

Eerst wordt er een cassette gemaakt met klittenband erin gelijmd. In het midden van het profiel bevinden zich rollen met een gewikkeld koord, die door een aluminium staaf met elkaar verbonden zijn. Het mechanisme wordt aangedreven door een tandwiel met een kralenketting.

Eenvoudig, niet? Laten we nu verder gaan met het decoratieve gedeelte. Zoals je waarschijnlijk hebt gemerkt, zijn vouwgordijnen een speciaal gesneden stuk stof met dwars zakken waarin roedes zitten.

Alle magie komt echter van de achterkant van de vouwgordijn. Er zijn cirkels en sloten waardoor het touwtje wordt geregen. Nadat het goed is ingesteld, vormen zich vanaf de onderkant perfecte vouwen wanneer u aan de ketting trekt.

Vouwgordijnen Duo - Wat moet je er zeker over weten?

Op plaatsen waar we brede gordijnen met overgordijnen niet kunnen betalen, maar toch de functies nodig hebben die ze vervullen, zullen duo vouwgordijnen een geweldige oplossing zijn. Het zijn niets anders dan twee jaloezieën, naast elkaar gemonteerd op een afstand van ongeveer 5 cm. Duo vouwgordijnen vormen niet alleen een jaloezie, gemaakt van een verduisterende stof en van een gordijn, maar ook een geweldige mogelijkheid om verschillende composities te creëren. Een goud- en flessengroen rolgordijn of een moderne Marokkaanse klaver jacquard en een gordijn met kristallen. De enige beperking bij het maken van interessante combinaties is je fantasie. We hebben het hier uitgebreid over duo-vouwgordijnen.

Hoe verloopt het montageproces van een vouwgordijn?

De manier waarop wij vouwgordijnen monteren verschilt niet veel van de montage van andere gordijnen. Laten we beginnen met de plafond versie. Hiervoor zullen er speciale onzichtbare slotgrepen zijn die, na het installeren van de jaloezie en het zorgvuldig aanbrengen van de stof op het systeem, praktisch onzichtbaar zijn tussen het gordijn en het plafond. We trekken eerst een rechte lijn op het plafond en vervolgens, afhankelijk van de hoogte van het rolluik, twee of drie hendels. Evenveel gaten zijn nodig voor één meter breedte. Na het vastschroeven van de handgrepen monteren we het rolluik en controleren we hoe het zich manifesteert met de extra belasting. Als alles in orde is, moet het ideale niveau van de onderkant van het rolluik nog worden afgesteld. En voilà!

Wij Naaien Vouwgordijnen

Bij montage aan de muur is de situatie vergelijkbaar. Alleen de handvaten zijn anders. Ze zijn L-vormig en, net als hun plafond tegenhangers, worden ze na het verstellen van de jaloezieën volledig onzichtbaar.

Bij rolgordijnen aan het raamkozijn is de situatie totaal anders. Elke boring zou totaal onaanvaardbaar zijn. Niemand wil hierdoor de garantie op de ramen verliezen. Lijmen is ook een slecht idee. We weten hoe het afloopt bij warm weer… Daarom worden de handgrepen voor deze jaloezieën alleen op de bovenranden van het raamkozijn geplaatst. Als dit correct gemonteerd is, kan de jaloezie nooit uit het raam vallen en de besparing op geld en zenuwen is verbazingwekkend. De hoogteverstelling bij deze oplossing is precies hetzelfde en ook de handgrepen zijn hier niet zichtbaar.

Welke accessoires zijn er voor vouwgordijnen?

Er is een enorme hoeveelheid aan accessoires beschikbaar waarmee we onze vouwgordijnen kunnen verfraaien. Hieronder hebben we de 3 meest populaire beschreven:

Decoratieve banden

We hebben er een heel netwerk van in onze collectie. Van minimalistische, eenkleurige tot dikke, jacquard, rijkelijk versierde linten. Verticaal in het rolgordijn genaaid, verlengen ze optisch en tonen ze, vooral in klassieke interieurs, echt vakmanschap.

Swarovski-kristallen

Sinds kort zijn vouwgordijnen ook te bestellen met Swarovski-kristallen. Dit kleine, individueel met de hand gelijmde klatergoud in de stof, zal elke jaloezie er zeker intimiderend laten uitzien. Mensen die interieurs glamoureus inrichten, weten al wat hen te doen staat.

Pompons en franjes

Wat zijn pompons?Ik denk niet dat we dat aan iemand hoeven uit te leggen. Deze zeer klassieke accessoires zullen de jaloezieën zwaarder en voller doen lijken. Dit effect is zeer gewenst in klassieke interieurs. Het is een voortzetting van het sterke, decoratieve karakter dat door het meubilair wordt gedefinieerd. We naaien ze afzonderlijk in vouwgordijnen (in het midden van de bodemflap) of in de vorm van een tape die de hele rand verfraait.

Hoe ramen voor vouwgordijnen opmeten?

Bij het naaien van raamdecoraties vormen de juiste afmetingen de basis. Bij vouwgordijnen is dat niet anders. Of het nu aan het plafond, aan de muur of het raamkozijn wordt gemonteerd, elk vouwgordijn wordt altijd tot op de millimeter opgevouwen en genaaid.

Daarom hebben we voor mensen die een nauwkeurige offerte willen ontvangen een handleiding opgesteld over hoe dit correct te doen. Lees verder! Het is echt niet moeilijk. Het is ook het vermelden waard dat de juiste opmeting van het raam achter het vouwgordijn ons tijd en u geld bespaart! 

Hoe rolgordijnen monteren op een zo klein mogelijk oppervlak - hoe ziet het eruit op een jacht?

Waarschijnlijk is het velen van jullie opgevallen dat vouwgordijnen ook erg populair zijn op alle soorten jachten. Deze zeer decoratieve jaloezieën passen perfect in de combinatie van luxe en maximale functionaliteit. Laten we even stilstaan ​​bij de functionaliteit van deze prachtige decoraties.

Omdat er geen al te grote ramen zijn in een normaal jacht, is elke centimeter z’n gewicht in goud waard. Daarom hebben jacht fabrikanten een geweldige oplossing ontwikkeld die we gemakkelijk naar onze huizen kunnen overbrengen. De gebruikte vouwgordijnen hebben namelijk beugels om de 7-10 cm.

Hierdoor kan 1,5 m van het rolgordijn tot 15 cm worden opgetrokken. Dit is de helft minder dan bij hun landelijke tegenhangers. Deze oplossing biedt uitkomst als we niet veel ruimte boven het raam hebben en toch vouwgordijnen willen. Dan is 16-17 cm voor ons voldoende om dit raam comfortabel te openen.

Vouwgordijn met kraal- of koordmechanisme?

Bij het zoeken naar informatie over vouwgordijnen zijn velen van u ongetwijfeld vouwgordijnen met een koordmechanisme tegengekomen. Ze worden heel vaak vergeleken met een kraalmechanisme. Enige tijd geleden hebben we echter besloten dat de string versies na de post zinloos zijn. We hebben al gezegd waarom.

Laten we beginnen met het feit dat in de interieurs van de 21e eeuw, niemand met snaren zal spelen. Het was misschien populair in de jaren tachtig en negentig, maar nu kun je met die technologie veel preciezere mechanismen maken dan touw vergrendelingsmechanismen. Daarom worden vouwgordijnen met een kraalmechanisme gekenmerkt door precisie.

Zonder onnodig hard te trekken, kunnen we het rolgordijn omhoog of omlaag laten tot op de gepaste hoogte. Bovendien is het onderhoudsgemak en de constructie van vouwgordijnen met kralen letterlijk onvergelijkbaar. En wil je live zien hoe het werkt, bezoek dan onze studio.

Neem contact met ons op:

Telefoonnummer: +32 485 56 67 83