+32 485 56 67 83

Akoestische Gordijnen

Akoestische gordijnen zijn een makkelijke oplossing voor een groot aantal geluidsproblemen binnenshuis. We hebben al veel klanten geholpen die aan het einde van de inrichting van hun huis of appartement werden begroet door niet erg prettige galm of geluiden van buitenaf. Hier laten wij u zien welke mogelijkheden deze oplossing u biedt en hoe wij dat doen. Laten we aan de slag gaan!

Neem contact met ons op:

+32 485 56 67 83

Welke soorten akoestische gordijnen hebben we?

Het concept van akoestische gordijnen is vrij algemeen. Deze gordijnen kunnen zowel geluiden die de kamer binnenstromen blokkeren, als geluiden tegenhouden die er in kunnen weergalmen. Daarom maken we onderscheid tussen twee soorten van dergelijke gordijnen:

Akoestisch Geluidsabsorberend

Deze gordijnen lossen grotendeels het probleem op waarmee grote, ruime kamers worden geconfronteerd. Niemand wil dat galm zich verspreidt tijdens de middagrust in de woonkamer voor de tv. Uit onderzoek weten we dat het op den duur gewoon vermoeiend wordt en zelfs kan leiden tot chronische frustratie.

Akoestisch Geluiddicht

Laten we van de woonkamer naar de slaapkamer gaan. We weten allemaal dat wonen aan een drukke weg zowel voor- als nadelen heeft. Een daarvan is lawaai. Aangename “stilte” in het appartement betekent geluiden op het niveau van 10db. Straatlawaai kan oplopen tot 60 dB. Dan zijn akoestische en geluiddichte gordijnen verreweg de goedkoopste en minst ingrijpende oplossing.  

Akoestische Gordijnen
Akoestische Gordijnen
Akoestische Gordijnen
Akoestische Gordijnen

Wat bieden wij aan omtrent akoestische gordijnen?

Kennismaking

We nemen alles voor onze rekening

Stoffencatalogus

+/- 300 stuks

Lage prijzen

Garantie op lage prijzen

Klantendienst

Op een hoog niveau

Gratis monsters

stoffen uit de catalogus

Hoe werken akoestische gordijnen?

Akoestische Gordijnen Geluiddicht

Laten we beginnen met de gordijnen die ons appartement zullen scheiden van lawaai van buitenaf. Om uiterst en even effectief te zijn als alle decoratieve gordijnen, moeten ze uit drie stoffen (lagen) bestaan. De eerste daarvan, die we elke dag zien vanuit het perspectief van het interieur van een kamer, is een decoratieve stof. In het beste geval is deze stof vrij dun, omdat het alleen de sluier moet laten lijken. De mooiste jacquardstoffen zijn niet heel dik dus er is echt veel om uit te kiezen. De volgende, middelste laag is de geluiddempende stof, die de resterende geluidsgolven die door de niet geluiddempende stof gaan weerkaatsen, waarover we zo meteen meer vertellen. Net als decoratiestof is het fijn als de geluidswerende stof ook niet te dik is. Gordijnen van meer dan 500 g/m² zijn meestal niet erg aantrekkelijk. Een geluidabsorberende stof is de laag die direct wordt blootgesteld aan geluid dat door de ramen komt. Dankzij de vrij poreuze structuur is het deze stof die het geluid het meest zal onderdrukken.

Akoestische Gordijnen Geluidsabsorberend

Geluidsabsorberende gordijnen zijn, in tegenstelling tot geluiddichte, ontworpen om het geluid te dempen dat van binnenuit komt. Bij deze gordijnen komt de geluidsabsorberende stof aan de binnenkant van de gordijnen (langs de kant van de kamer). Het zal de gereflecteerde golven aanzienlijk verminderen, wat de weerkaatsing in de kamer aanzienlijk zal verminderen. Veel poreuze stoffen die geweldig zijn voor akoestische gordijnen, zijn erg dun. Zo kunnen we veilig op de voering naaien. Het geeft ze dikte en “sappigheid”, zoals we dit noemen. Klinkt duur? Gelukkig is dit niet echt het geval.

Akoestische Gordijn Prijzen.

Meerlaagse gordijnen gemaakt van speciale akoestische stoffen, dat klinkt duur, toch? Gelukkig is dat niet het geval.

Veel minder dan andere geluidsabsorberende stoffen, waarvan de prijzen door “specialisten” van andere bedrijven vaak “gewoon” worden genoemd. Voorbeelden zijn grof geweven stoffen met een natuurlijke weving en velours (pluche stoffen). Omdat ze erg populair zijn, heeft dit een

positief effect op hun prijs. Ook hebben akoestische,  geluidsabsorberende gordijnen vaak een decoratief en/of verduisterend effect. Door het relatief hoge materiaalverbruik en het langere productieproces is geluidsisolatie vaak bijna tweemaal duurder.

Neem contact met ons op:

+32 485 56 67 83

Waar gebruiken we akoestische gordijnen?

Om te illustreren waarvoor gordijnen al zijn gekozen door interieurontwerpers en onze klanten, hebben we enkele suggesties voor u:

Thuisbioscopen in alle soorten en maten

Het voor de hand liggende probleem voor iedereen die een thuisbioscoop creëert, is de akoestiek van deze kamer. Om ervoor te zorgen dat het geluid van de audioapparatuur zeer zuiver is, moeten we de nagalm zoveel mogelijk verminderen. Daarnaast werken akoestische gordijnen ook heel goed voor de verduistering. Dat doen we ook op macroschaal. In bioscopen zullen akoestische gordijnen een even grote praktische decoratie zijn voor muren en dergelijke.

Gebouwen met ramen in drukke straten

Zoals we al zeiden bij het beschrijven van akoestische gordijnen, zullen dergelijke decoraties de geluidsgolven die door de ramen gaan grotendeels blokkeren. Dit garandeert een zalige rust, zelfs tijdens de drukste uren van de dag.

Vergaderruimtes in kantoorgebouwen

Tegenwoordig is het scheiden van vergaderruimten met behulp van glazen panelen, een zeer populaire praktijk bij het ontwerpen van het interieur van kantoorgebouwen. Dit geeft een extreem futuristisch effect van weidsheid voor iedereen, maar het is daarbij erg moeilijk om de privacy te behouden. Om succesvolle presentaties te kunnen geven, hebben we nog steeds geluidsisolatie en verduistering nodig. Akoestische gordijnen zullen alvast zorgen voor beide.

Kamers waarin galm gemakkelijk wordt gegenereerd zijn ruim en hoog, zoals een woonkamer

Heel vaak komen we zeer ruime, hoge lounges tegen waar, ondanks de vele meubelen, toch galm wordt opgewekt. Dit gebeurt vooral vaak bij gordijnen met schuine of trapeziumvormige ramen. Daar wordt het plafond vaak zelfs tot 7m hoog opgehangen. Akoestische gordijnen spelen hierbij altijd de eerste viool omtrent geluidsisolatie.

Opnamestudio's

Zoals we allemaal weten, zijn de belangrijkste dingen bij het inrichten van opnamestudio’s apparatuur en akoestiek. Om dit alles in een goede stijl te combineren, zullen akoestische en geluiddichte gordijnen een zeer goede optie zijn voor de ramen.

Akoestische Gordijnen
Akoestische Gordijnen
Akoestische Gordijnen

Welke stoffen voor akoestische gordijnen?

Wel, we weten ondertussen hoe akoestische gordijnen werken en waar ze zullen werken. Nu zullen we u vertellen welke stoffen perfect zijn voor dergelijke gordijnen. Het is vooral handig voor interieurontwerpers die zelf patronen voor hun projecten kiezen.

De grootste keuze aan stoffen voor dit type gordijnen vind je bij dimmende stoffen, waaronder zeer dikke, natuurlijke weefsels erg populair zijn. De volgende stoffen, met een vaak expressieve structuur, zijn uiterst effectieve jacquards. U moet u er echter wel op letten dat slechts een klein deel van de stof een satijnen textuur heeft. Velours heeft ook zeer goede akoestische eigenschappen. Geliefd bij mensen die interieurs decoreren in de glamour en modern klassieke stijl.